Vagina është vetë-pastruese. Prandaj pse ekziston industria e ‘higjienës femërore’?

5:08 pm 21.01.19

Image result for talc powder

Cila nga elementet e mëposhtme duhet të shkojë askund pranë vaginës suaj: një penis, një gisht, një tampon ose pluhuri talkum (apo baby powder/ pluhuri i bebeve)? Sipas një jurie në Misuri në korrik gjykata konkludoi në favor të 22 grave që pretendonin se kanceri i tyre ovarian ishte shkaktuar nga përdorimi i tyre i pluhurit talkum Johnson & Johnson, sepse përmbanin azbest. Grave iu dhanë $ 4.14bn si dëmshpërblim. Kjo nuk është hera e parë që një rast gjyqësor ka qenë në favor të një gruaje që pretendon se talku është kancerogjen. Sipas një zëdhënësi të J & J “mbetet i bindur se produktet e saj nuk përmbajnë asbest dhe nuk shkaktojnë kancer ovarian dhe synon të ndjekë të gjitha mjetet juridike kundër apelit”.

Talku përbëhet kryesisht nga minerali silic. Megjithatë, për shkak elementet si silici dhe azbesti shpesh janë minuar pranë njëri-tjetrit, talku mund të ndotet me asbest. Avokatët e palës ankuese në rastin e Misurit paraqitën dëshmi se fibrat mikroskopike të asbestit ishin gjetur në shumë prej indeve ovare të grave. “Nëse J & J këmbëngul në vazhdimin e shitjes së talkut, ata duhet ta markojnë produktin  me një paralajmërim serioz.” Gjashtë prej 22 grave tashmë janë të vdekur.
Image result for talc powder

Ideja se elementi i pluhurit të talkut mund të lidhet me kancerin ka qenë duke depërtuar për dekada, megjithëse përfundimet ende debatohen me forcë. Disa studime kanë gjetur një rrezik nga talku; të tjerët nuk e kanë gjetur. Një analizë e NHS në vitin 2016 tha se ishte “e besueshme se pluhuri i talkut mund të shkonte në traktin e sipërm gjenital dhe të kishte një lloj ndikimi biologjik”; Ovacome, një organizatë bamirëse që punon për të ulur kancerin ovarian, nuk beson se një lidhje në mes talkut dhe kancerit është vërtetuar. Ata thonë: “Ne ende nuk e dimë se çfarë me të vërtetë shkakton kancer ovarian. Por shkaktari mund të jetë një kombinim i shumë faktorëve të ndryshëm të trashëguar dhe mjedisorë “.

Ovarian cancer on CT scan
Pra, ndërsa pohimet dhe provat vazhdojnë të hedhen përreth, këtu është një tjetër pyetje: pse është ndonjë grua duke vënë pluhur talk në vaginë apo në vulvën e saj? (Vagina është një tub i muskujve që bashkohet me qafën e mitrës dhe hapjen vaginale, vulva është organet gjenitale të jashtme.)

Vagina është një organ i mahnitshëm. Ajo është e veshur me një membranë mukoze që mbron nga infeksioni (i nevojshëm në çdo pjesë të trupit që hapet në ambient të jashtëm), si dhe një përzierje e zgjuar, komplekse e baktereve – e njohur edhe si flora vaginale). Së bashku, ata e mbajnë vaginën të shëndetshme. Ai është vetë-pastrues, gjithashtu, e mban veten të sigurt dhe higjienik me sekrecion.

Të gjitha gratë kanë një vaginë me lëngje të mukozës, të cilat mund të ndryshojnë në pamjen dhe vëllimin gjatë gjithë ciklit menstrual. Mukoza është kryesisht shumë efektive, përveç rasteve të infeksionit, përfshirë SST (sëmundje seksualisht të transmetueshme), dbe mukoza mund të na sinjalizojnë kur vagina ka ndonjë infeksion nga një ndryshim në ngjyrë, trashësi ose erë. (Era mund të bëhet pak më e fortë për shkak të stërvitjes ose seksit).
Related image
Për të siguruar pastërtinë, vulva nuk ka nevojë për asgjë më teper se sa uji, një sapun i butë dhe një pastrim i butë me dorë rreth zonës. Nuk ka nevojë për pastrim me facoleta të lagura dhe vagina nuk ka nevojë për bomba xixa ose terapi me ‘douche’ apo pluhir talk apo baby powder. Ndërsa vezët Jade apo jade eggs janë një ide shume e keqe sepse mund të lejojnë bakteret të hyjnë brenda dhe kështu veza mund të veprojë si një fomit (apo element që bart infeksione) …Kjo mund të shkaktojë një rrezik  për vaginozën bakteriale apo edhe sindromën e shokut toksik e cila është potencialisht vdekjeprurëse “. Pra vagina vetëpastrohet.

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM