Trumpi kërcënon me mbylljen e kufirit me Meksikën nëse nuk financohet muri

2:44 pm 28.12.18

Image result for trump

Donald Trump ka kërcënuar që do të “mbyllë plotësisht kufirin jugor” në qoftë se kongresi nuk do të financojë murin midis SHBA dhe Meksikës.

Presidenti amerikan nga një stuhi e tweets tha që mbyllja e kufirit do të ishte “një operacion fitimprurës”, sepse vendi humbet “kaq shumë para për tregtinë” sipas Marrëveshjes së Tregtisë së Lirë të Amerikës së Veriut (NAFTA)

Komentet e tij vijnë pas një mbyllje të pjesshme të qeverisë mbi konfliktin mbi muret e kufirit dhe duket se do të vazhdojë edhe në 2019. Demokratët kanë refuzuar të jepin shpenzimet specifike në mur, ndonëse kanë treguar se do të jenë të hapur për financimin e sigurisë kufitare në përgjithësi, ndërsa Trump ka refuzuar oferten e tyre.-raporton UrbanFm

Ai tha në tweet:  “Ne do të detyrohemi të mbyllim kufirin jugor nëse demokratët pengues nuk na japin paratë për të përfunduar Murin dhe gjithashtu të ndryshojmë ligjet qesharake të emigracionit me të cilat vendi ynë është shitur.

“Shtetet e Bashkuara humbin aq shumë para në Tregtinë me Meksikën nën NAFTA, mbi 75 miliardë dollarë në vit, që unë do të konsideroj mbylljen e Kufirit Jugor është si një” operacion fitimi. “Ne ose ndërtojmë një mur ose mbyllim kufirin jugor”.

 

 

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM