Studimi masiv tregon se djathi mund të jetë çelësi për t’ju ndihmuar të jetoni më gjatë

1:02 pm 14.01.19

cheese
Eshtë botuar një studim në revistën mjekësore “The Lancet”, në të cilën studiuesit nga McMaster University në Kanada shikuan 130.000 njerëz nga 21 vende të ndryshme të botës, të gjithë prej 35 deri 70 vjeç. Çfarë kërkonin këta njerëz? pra zakonet e tyre dietare, dhe pastaj i ndanë njerëzit në dy pjesë – ata që konsumuan produkte të qumështit me yndyrë të reduktuar dhe produkte qumështore me yndyrë të plotë.

Dhe erdhën në përfundim se të hahet më shumë se dy servime në ditë të produkteve të qumështit të përpunuar të lopës ishte e preferuar në mënyrë që të shihen disa ulje të mëdha jo vetëm në rrezikun tuaj për infrakt, por edhe për rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare. Ata gjithashtu gjetën se ndërsa djathi kishte ndikim në këto rezultate gjithashtu mund të shihni disa përfitime mjaft të mira duke konsumuar edhe kos ose qumësht.

Për subjektet e testit të cilët kanë ngrënë më pak se 0.5 g të produkteve të qumështit në ditë, shkalla e tyre e vdekshmërisë u rrit me 44.4 %, pesë për qind të asaj ishin rreziqet nga vetëm sëmundjet kardiovaskulare.cheese

Produktet e qumështit përmbajnë një sërë komponimesh potencialisht të dobishme, duke përfshirë aminoacide specifike, yndyrna të ngopura , fosfolipide të yndyrës së qumështit, yndyrna të pangopura dhe të degëzuara, yndyrna natyrale trans, vitamina K1 / K2 dhe kalcium dhe përmbajnë probiotikë, shumë prej të cilave mund të ndikojnë gjithashtu në rezultatet e shëndetit “.-thanë studiuesit.

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM