St Vincent tregon listën e saj me librat e preferuar

1:31 pm 24.04.18

 

Dje (23 prill) ishte Dita Ndërkombëtare e Librit. Gjatë pjesëmarrjes së saj në radion KLRX, këngëtarja Annie Clarke, e njohur si St Vincent, foli për librin dhe se si leximi e ka frymëzuar të shkruaj dhe të këndoj.

“Gjithmonë kam dashur të krijoj muzikë sikur njerëzit që shkruajnë drama, kështu jam inspiruar nga shkrimtarët po aq sa edhe nga muzicientët,” ka thënë Clarke. “Kam qenë një fëmijë i fuqishëm që kam dashur Tennessee Williams.”

Këngëtarja ka treguar listën e librave të saj të preferuar:

 

White Girls nga Hilton Als
Malcolm X At Oxford Union: Radical Politics In A Global Era nga Saladin Ambar
A Lover’s Discourse nga Roland Barthes
Mythologies nga Roland Barthes
The Aleph nga Jorge Luis Borges
The Night of the Gun nga David Carr
Between the World and Me nga Ta-Nehisi Coates
Play It As It Lays nga Joan Didion
Slouching Towards Bethlehem nga Joan Didion
The White Album nga Joan Didion
The Year of Magical Thinking nga Joan Didion
Bossypants nga Tina Fey
The Magus nga John Fowles
Just Kids nga Patti Smith
The Journals of Spalding Gray nga Spalding Gray
The Sun Also Rises nga Ernest Hemingway
How Should A Person Be? nga Sheila Heti
Animal Love nga Werner Herzog
The Conquest of the Useless: Reflections from the Making of Fitzcarraldo nga Werner Herzog
Air Guitar nga David Hickey
The Mysterious Stranger nga Mark Twain
The Age of Spiritual Machines nga Ray Kurzweil
Please Kill Me: The Uncensored Oral History of Punk nga Legs McNeil & Gillian McCain
Bark nga Lorrie Moore
Birds Of America nga Lorrie Moore
I Am the New Black nga Tracy Morgan
The Art of Cruelty: A Reckoning nga Maggie Nelson
Swann’s Way nga Marcel Proust
Sex at Dawn nga Christopher Ryan
The Collected Poems nga Dylan Thomas
Submission nga Michel Houellebecq
When Marina Abramovic Dies nga James Westcott
The Collected Plays nga Tennessee Williams
Going Clear: Scientology, Hollywood, And The Prison Of Belief nga Lawrence Wright

 

 

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM