Shkenctarët thonë, nëse fleni më shumë se 8 orë, do të vdisni më herët!

5:13 pm 05.12.18

Image result for sleep

Sasia e rekomanduar e gjumit për të rriturit është nga 6 deri në 8 orë maksimum. Nëse fleni më shumë se 8 orë, rreziku nga vdekja e hershme do të jetë shumë i madh.

Në një hulumtim shkencor nga një ekip i udhëhequr nga amerikano-kinez ka rënë në përfundim se shumë sëmundje kardiovaskulare, goditja në tru dhe rënia e imunitetit pasojnë nga gjumi i tepërt.

Duke parë të dhënat nga 21 shtete, në shtatë rajone, ekipi hulumtues zbuloi se njerëzit që flinin më shumë se kufiri i sipërm i rekomanduar prej tetë orësh, kanë patur probleme dhe defekte kardiovaskulare. Shkenctarët kanë marrë bilancet e vdekjeve të qindrave personave nga problemet me zemër, dhe shifrat flasin se shumica nga ta kanë qenë persona që kanë bërë më shumë se 8 orë gjumë.

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM