Shkencëtarët irlandezë vërtetojnë se nivelet e Vitaminës D janë të lidhura me depresionin

9:32 am 17.12.18

Image result for vitamin d

Studimi i ri tregon se mungesa e vitaminës D shoqërohet me rritjen prej 75% të rrezikut të zhvillimit të depresionit tek të rriturit më të vjetër irlandezë.
Një studim i ri nga hulumtuesit nga Studimi Longitudinal Irlandez mbi Plakjen (TILDA) në Trinity College Dublin ka treguar për herë të parë në Irlandë se mungesa e vitaminës D ishte e lidhur me një rrezik të konsiderueshëm në rritje të depresionit (+ 75%). Gjetjet janë pjesë e studimit më të madh përfaqësues të këtij lloji dhe janë botuar vetëm në revistën prestigjioze “The Journal of Post-Acute and Long-Term Care Medicine” (JAMDA).

Më vonë depresioni i jetës mund të zvogëlojë ndjeshëm cilësinë e jetës dhe është një faktor i fuqishëm i rrezikut për rënien funksionale, pranimin në kujdesin rezidencial dhe vdekjen e hershme. Duke pasur parasysh natyrën komplekse të depresionit, duke përfshirë faktin se shumica e të moshuarve të moshuar nuk janë diagnostikuar, parandalimi është një prioritet dhe identifikimi i faktorëve të rëndësishëm të rrezikut është vendimtar.-raporton UrbanFm

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM