Protestohet kundër rrënimit të ndërtesave të kohës sovjetike

6:09 am 15.05.17

 

Gjatë vikendit në Moskë mijëra persona kanë protestuar kundër rrënimit të blloqeve të banimit të kohës sovjetike.

I mbështetur nga presidenti, Vladimir Putin, kryetari i Moskës, Segei Sobyanin po planifikon që të rrëzojë disa ndërtesa banimi, të ndërtuara në vitet 1950-1960, për të lehtësuar përballjen me krizën e strehimit në Rusi.

Protestuesit kanë mbajtur pankarta kundër Sobyanin, të tilla si “Unë e pranoj rënimin – e Sobyanin”, “Largoni duart nga prona ime”, e të ngjajshme, transmeton Radio Evropa e Lirë.

Autoritetet në Moskë kanë lejen e mbi 5 mijë njerëzve për të rënuara banesat.

Blloqet e banimit ishin projektuar për montim të shpejt dhe disa verisone të tyre konsiderohen se kanë një afat prej 25 vjetësh.

 

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM