Pirja e çajit ose e kafesë gjatë shtatzënisë zvogëlon madhësinë e foshnjës tuaj

7:17 pm 08.01.19

Drinking tea or coffee, even less than two-to-three mugs a day, during pregnancy could result in a smaller baby, researchers from the University College Dublin found

Gratë që pijnë çaj ose kafe gjatë shtatzënisë kanë më shumë gjasa të kenë bebe të vogla, sugjeron hulumtimi. Edhe femrat që pijnë më pak se ‘sasia e rekomanduar’ e 200mg kafeinë – rreth dy filxhan me kafe ose tre gota çaj – janë më të rrezikuara të kenë bebe me peshë të ulët ose të kenë lindje të parakohshme.
Studiuesit, nga University College Dublin, besojnë se kafeina kufizon rrjedhjen e gjakut në placentë, duke ndikuar në rritjen e foshnjave.

Studimi, i udhëhequr nga mjeku Ling-Wei Chen, studioi 941 çifte të nënave-fëmijë të lindur në Irlandë. Çaji ishte burimi kryesor i kafeinës (48 për qind), e ndjekur nga kafja (38 për qind).
Rezultatet sugjeruan se për çdo  100mg kafeinë – rreth gjysma e një filxhe kafeje – të konsumuar çdo ditë gjatë tremujorit të parë, pesha e bebes u zvogëlua me 0.5lbs (72g).

Kjo sasi e kafeinës gjithashtu uli gjatësinë e foshnjave dhe perimetrin e kokës, si dhe moshën e tyre të gestacionit, e cila mat gjatësinë e shtatzënisë.

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM