Njerëzit, natyra dhe zakonet në Shkodrën e vitit 1913 (foto)

5:20 pm 30.11.17

 

Një fotograf dhe një profesor gjeografie nga College de France erdhën më 1913 në Ballkan për të dokumentuar jetën përmes fotografisë.

Auguste Leon dhe Jean Bunhes u ndalën në Shkodër, një nga qytetet më të bukura dhe me histori në mbarë Shqipërinë, dhe aty bënë fotografi të njerzve, zakoneve dhe natyrës që jetonin në këtë qytet.

Leon dhe Bunhes nisën me njerëzit e Shkodrës, vazhduan me peizazhin dhe me zakonet, me bukurinë e natyrës dhe me atë që shkodranët e quajnë jetë, atëherë në vitin e largët 1913-të, shkruan KultPlus.

Fotografitë po realizoheshin për t`iu dërguar më pas Albert Kahn, bankier dhe filantropist francez i cili ruajti rreth 72 mijë fotografi me ngjyra në rreth 22 jete të mbledhjes së fotografive.

 

 

 

 

 

 

 

 

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM