Netflix i përgjigjet Stephen Spielberg pasi ai planifikon ta ndalojë kompaninë nga pjesëmarrja në Oscars

3:45 pm 04.03.19

Image result for netflix steven spielberg

Netflix u përgjigj pasi u tha se Steven Spielberg do të diskutojë filmat origjinale të Netflix që do të nominohen në Oscars gjatë takimit të ardhshëm të Akademisë. Regjisori i mirënjohur ka qenë i zëshëm në çështjen nëse projektet e platformës Netflix duhet të marrin trajtimin e njëjtë si publikimet në kinema. Vitin e kaluar, regjisori i “Ready Player One” argumentoi se filmat televizivë nuk e meritojnë çmimin e Academy Awards.

“Pasi të zotohesh në një format televiziv, je një film televiziv. Ju sigurisht, nëse është një film e mirë, meritoni një Emmy, por jo një Oskar “, tha Spielberg. “Unë nuk besoj se filmat që u janë dhënë vetëm disa kualifikime në disa kinema për më pak se një javë duhet të kualifikohen për nominimin e Akademisë.” Dje, është raportuar se regjisori do të flasë në mënyrë që të ndrrojë rregullat e çmimeve në takimin pas këtij Oscari të këtij viti.

Image result for netflix steven spielberg

Netflix iu përgjigj  Spielberg në Twitter, duke thënë: “Ne e duam kinemanë. Këtu janë disa gjëra që ne gjithashtu duam:

-Akses për njerëzit që nuk mund gjithmonë të përballojë, ose që jetojnë në qytete pa kinema
-Kudo dhe kushdo të gëzojë filmat në të njëjtën kohë
-Tu jepen më shumë mundësi regjisorve për të ndarë artin e tyre

Lajmi vjen pasi filmi Roma e Netflix – drejtuar nga Alfonso Cuaron – mori tre Oscar në ceremoninë e këtij viti./UrbanFM/

 

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM