Mogherini: Bisedimet ishin në një atmosferë shumë të mirë

9:23 pm 27.01.16

Ndërmjetësuesja evropiane ka përshëndetur marrëveshjet e arritura deri më tani dhe ka thënë se bisedimet e fundit u zhvilluan në një atmosferë shumë të mirë.

Bisedimet u zhvilluan në një atmosferë shumë të mirë”, ka thënë Frederica Mogherini, duke diskutuar për zbatimin e marrëveshjeve të arritura deri tash: Marrëveshja për Pranimin e Universitetit diplomave dhe Marrëveshja për Lëvizje të Lirë, Marrëveshjes së parë të prillit 2013 dhe marrëveshjet gusht të 2015.

Përfaqësuesja e lartë e BE-së ka thënë se jetësimi i pranimit të diplomave dhe certifikatave shkollore po bëhet. Përparim ajo ka parë edhe në zbatimin e Marrëveshjes për lirinë e lëvizjes, me theks të veçantë për targa të automjeteve.

mogh

Diskutimi për më tepër është fokusuar në angazhimin e të dyja palëve për të punuar për zbatimin e marrëveshjes për themelimin e Asociacionit/Bashkësisë së komunave me shumicë serbe, bazuar në marrëveshjet e nënshkruara tashmë.

Të dyja palët ranë gjithashtu dakord për të filluar diskutimet mbi lidhje direkte ajrore dhe hekurudhore mes Kosovës dhe Serbisë.

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM