Ky muze në Amsterdam i dedikohet macave në art

3:28 pm 04.03.19

Related image
Macat kanë magjepsur dhe frymëzuar artistët për shekuj me radhë; adhuruar në Egjiptin e lashtë dhe  të famshme në instagram në shekullin e 21-të. Për shumë, macet kanë qenë një shoqërues i denjë për tu përjetësuar në art.

Bob Meijer themeloi KattenKabinetin e Amsterdamit (Kabineti i Maces) në kujtim të maces të tij të dashur John Pierpont Morgan, të cilin ai e kishte në pronësi si student. Muzeu përmban pamjet e maceve në film, postera, fotografi, skulptura dhe muzikë. Është gjithashtu shtëpi për dy macet e reja, të cilët janë të njohura me vizitorët.

Image result for de kattenkabinet

“Karakteri i artistëve dhe macet janë shumë afër njëri-tjetrit, sepse një mace është një krijesë shumë e pavarur, ai nuk dëgjon zotërinë e tij. Një artist është gjithashtu shumë i pavarur dhe kjo është arsyeja pse shumica e artistëve i duan macet dhe jo qentë “, thotë Meijer./UrbanFM/

Image result for de kattenkabinet

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM