Kina, një ‘Big Brother’ i vërtetë: Edhe 400 milionë CCTV gjatë tre viteve të ardhshme

7:22 pm 11.12.17

 

Kina ka ndërtuar një rrjet të mbikqyrjes përmes kamerave CCTV dhe atë e quan “më të madhin në botë”.

Tani, në gjithë vendin gjenden 170 milionë kamera CCTV që vëzhgojnë lëvizjet e qytetarëve, derisa autoritetet kineze presin që gjatë tre viteve të ardhshme të vendosen edhe 400 milionë kamera të tjera në gjithë vendin.

Shumë nga këto kamera mbikqyrëse janë të pajisura me inteligjencë artificale, duke përfshirë teknologjinë që arrin të njoh fytyrën e njeriut.

Përmes gazetarit John Sudworth, BBC sjell pamje të rralla nga një prej dhomave të kontrollit të kësaj teknologjie të lartë në shtetin komunist.

 

 

 

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM