Këto janë disa nga shenjat që tregojnë nëse një person është psikopat

8:36 am 05.03.19

1. Nëse është një avokat, drejtor ose gazetar

Sipas një sondazhi të kryer nga psikologu Kevin Dutton në Studimin e Madh të Psikopatëve Britanik, ekzistojnë një numër profesionesh të prirur për psikopati, duke përfshirë edhe tre të tjerë, si dhe një kler, kuzhinier dhe kirurg.

2. Nëse shpesh manipulon për të arritur atë se çfarë dëshiron, pavarësisht pasojat

Një studim i dy llojeve të psikopatisë – primare dhe sekondare – gjeti se i pari mund të jetë bashkëpunues dhe i dobishëm, ndërsa këta të fundit janë destruktiv.

3. Nëse qëndron deri vonë

Dr Peter K. Jonason tha se ata që shënojnë lartë në ‘tiparet e Dark Triad’ – Makiavellianizëm, narcisizëm dhe psikopati –  priren të flejnë vonë .

Image result for yawn

4. Nëse nuk i hapet goja kur e sheh dikë tjetër që i hapet

Një studim i botuar në revistën Personaliteti dhe Dallimet Individuale zbuloi se ata me tendenca psikopatike kishin më pak gjasa të hapnin gojën kur panë një tjetër duke bërë të njejtën. Hapja e gojës reciproke ka qenë e lidhur me një tregues evolucionar të ndjeshmërisë.

5. Nëse ka mungesë të vetëkontrollit dhe janë të prirur për tu ndier të shpërblyer

Edhe pse jo të gjithë psikopatet përfundojnë si kriminelë, shumë nga ta bëjnë krime. Një numër i madh i psikopatëve tregon një mungesë kontrolli dhe një tendencë për të kërkuar në mënyrë obsesive shpërblime.

6. Nëse ju pëlqen më shumë kafeja e hidhur

Një eksperiment udhëzoi 500 burra dhe gra që të vlerësonin se sa u pëlqenin ushqimet e kripura, të hidhura, të tharta dhe të ëmbla. Personaliteti i tyre ishte matur pastaj për të parë nivelin e tyre të narcizizmit, agresionit dhe egoizmit. Rezultatet gjetën se ata që shënuan më të lartë në agresion dhe narcisizëm pëlqyen ushqimin e hidhur më shumë se ata që pëlqenin ushqimet e ëmbla./UrbanFM/

Image result for psychopaths

 

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM