Kaseta e demos së ‘Starman’ të David Bowie’t shitet për 51.000 funte

9:23 am 13.03.19

 

“Starman” i David Bowie është shitur në ankand për  51,000 funte.

Regjistrimi i kasetës është bërë në vitin 1971 nga Bowie dhe nga kitaristi Mick Ronson i Spiders from Mars.
Kitaristi më vonë ia dorëzoi atë Kevin Hutchinsonit, një miku të ngushtë që ishte muzikant dhe ai donte ta mësonte këngën.

Demoja, e cila gjithashtu përmban versionet e hershme të “Moon Dayworm” dhe “Hang Onto Yourself”, u ruajt në papafingo të z. Hutchinson pas dëgjimit të tij me vite.

Pavarësisht nga vlerësimet fillestare që kaseta do të shitej për 10,000 paund, kasetës i hypi vlera deri në 51,000 funte në Omega Auctions të Merseyside të martën (12 mars). Z. Hutchinson më parë i tha Shoqatës së Shtypit: “Tani jam 65 vjeç dhe e kam dëgjuar sërish kasetën, thjesht nuk mund të besoj se sa e mirë është. “Por në atë kohë mendova: Nuk është keq. “Në moshën 16 ju nuk jeni krejtësisht të impresionuar, asgjë nuk ju impresionon.”/UrbanFM/

Image result for starman bowie

 

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM