Jezusi ishte Grek e jo Çifut sipas dokumentarit të ri në Amazon

5:33 pm 11.02.19

The 2016 series revealed: 'There is, in fact, a man who can be found in text outside of the Bible after the church failed to eradicate him from history'

Jezusi është ngatërruar me një filozof grek që jetonte në të njëjtën kohë dhe mendohej që kthnte  jetën e të vdekurve, sipas një dokumentari të ri. Përshkrimet e jetës së Jezusit dhe mrekullitë që ai bëri në Dhiatën e Re mund të jenë gabuar me predikuesin Apollonius të Tyanit. Ekzistojnë ngjashmëri fizike tejet të habitshme mes të dyve dhe ka më shumë dëshmi se Apollonius ekzistonte. Dokumentari i Amazon,Kospiracione të Biblës, sugjeron që Jezusi mund të jetë Apolloni.

Jesus Christ was a first-century Jewish preacher and religious leader born in Jerusalem in 4BCAn explosive documentary tells the story of Greek religious preacher Apollonius of Tyan (pictured in a drawing) who was said to have resembled Jesus Christ 

Dokumentari nuk konteston se Jezusi ka ekzistuar si një figurë historike, megjithatë, ai pretendon se personi i përshkruar në Dhiatën e Re si ‘bir i Perëndisë’ mund të ketë qenë Apolloni. Apollonius i Tyan ka lindur në vitin e 3-të apo 4-të të Krishtit në Anatolinë Qendrore. Si Jezusi dhe Apolloniu ishin predikues dhe me sa duket kryenin mrekulli në shekullin e parë pas Krishtit. Ata të dy përshkruhen me mjekrra të gjata./UrbanFm/

The 2016 documentary claims that Apollonius may have been the son of God: he was born around the same time as Jesus Christ, and preached the same things

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM