Instalacioni i ri, jashtë ‘Tate Modern’ që trajton ndryshimet klimatike.

9:42 am 07.12.18

Image result for tate modern olafur eliasson

Artisti Olafur Eliasson, është duke punuar në instalacionin e ti të radhës, i cili përfshinë , 24 blloqe të akullit që shkrihen me qëllim që publiku të ndërgjegjsohet lidhur me efektet e ndryshimeve klimatike.

 

Eliasson do të nisë punën për realizimin e këti instalacioni me 11 Dhjetor 2018, në potë njejtën ditë ku do të mbahet edhe konferenca me liderët botërorë në Katëice të Polandës, ku do të bisedohet rreth efekteve të ndryshimeve klimatike.

 

Ekspozita me punën e Elisson do të hapet jashtë galerisë ‘Tate Modern’ në Londër në Korrik të vitit të ardhsëm, ku do të vedosen 24 blloqe të cilat janë marrë nga ujrat e Nuup Kangerlua të Greenland.

Kjo do të jetë skulptura e parë e Eliasson që do të prezantohet në Londër, e cila është njëkohësisht vazhdim i punës së tij në promovimin dhe rritjen e vetëdijes lidhur me ndryshimet klimatike.

Lexo më shumë http://www.dazeddigital.com/art-photography/article/42506/1/a-neë-installation-outside-the-tate-modern-is-confronting-climate-change

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM