I vendosën GPS shqiponjës për 20 vite, kjo është harta e fluturimit të saj

4:51 pm 01.03.19

 

E pabesueshme dhe në kufijtë e të paimagjinueshmes është veprimi që kanë bërë disa studiues të një Universiteti në Kazakistan.

Ata i vendosën një GPS një shqiponje në trupin e saj, duke ndjekur për gati 20 vite rrugët që ajo ndiqte gjatë dimrit dhe verës.

Pasi e gjetën sërish shqiponjën panë në se rrugët që ajo ndiqte janë të përafërta me rrugët që kanë pas ndjekur karvanët në periudhat e mëparshme.

Studiuesit janë duke bërë kërkime tashmë mbi faktin nëse ka një lidhje mes itinerarit që ka zgjedhur shqiponja dhe rrugës së karnavanëve, megjithatë vetëm harta e rrugëtimit të saj është një magji më vete.

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM