E thonë edhe shkenctarët. Goditja e topit me kokë mund të dëmtojë trurin

10:51 am 15.02.17

heead1

 

Goditja e vazhdueshme e topit me kokë gjatë një kariere profesionale të futbollit mund të ketë lidhje me dëmtimin e trurit në një kohë më të gjatë.

Kështu mendojnë shkenctarët në Mbretërinë e Bashkuar të cilët janë të interesuar që përmes studimeve të vijnë tek evidencat nëse vërtetë, kjo që deri më tani ka qenë vetëm mendim, të ketë mundësi të jetë e vërtetë.

Studimi është kryer nga University College London dhe Cardiff University, dhe aty theksohet se lojtarët që luajnë futboll jo rregullisht kanë gjasa të mëdha që të mos preken nga dëmtimet në tru.

Pas këtij lajmi, Asociacioni i Futbollit në Britani ka thënë se do të fokusohet më në detaje rreth kësaj çështje.

 

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM