Çdokush, çdo moshë, mund të bëhet fit

1:54 pm 10.12.18

Image result for elders fitness

Një studim i fundit studiuesve në Universitetin e Dublinit ka treguar se sa shumë njerëzit e moshuar përfitojnë nga fitnesi dhe trajnimi me pesha- pra duke ushtruar muskujt e tyre, madje edhe duke pirë proteina -studiuesit kanë përfunduar që mjekët duhet të rekomandojnë patjeter ushtrimet për pleqtë.

Duke supozuar se jeni në gjendje të ngriheni, të uleni dhe të shkoni në kuzhinë, këtu është mënyra më e mirë për të filluar ushtrimet:

1. Qëndroni në karrigen tuaj
“Ngritja e një këmbë, ngritja e krahut, në mënyrë të përsëritur është më mirë se mos të bëni asgjë”, thotë Jones. “Nëse ngre krahun mbi shpatullën tuaj 10 herë,te të dy krahët, do të përmirësoni masën e muskujve”. Ngrini gjurin në gjoks. Ngrini këmbën tuaj nga toka dhe shtrini atë drejt. Mbajini krahët si një aeroplan, dhe mbajini në vend mbi dy sekonda.

2. Mbani peshavat e lehta
Në përgjithësi, Jones do të përdorë peshat vetëm për klasat e tij të avancuara, dhe ato janë një ose dy kilogramë. “Ju mund të ndërtoni muskujt në çdo moshë,” thotë ai. ” Por ju nuk do të përpiqeni të ngritni një peshë 5kilogramëshe kur jeni 70 vjeç, sepse ju do të lëndoni veten “.

3. Përdorni muzikë
Mos harroni ritmin. “Është gjithmonë e mirë të fillosh nga bazat dhe të rritësh gradualisht sasinë e ushtrimeve deri aty ku mendon se mund të përballosh”, thotë Jones. Me rezistencë, mund të shtyni veten në mënyrë të sigurtë, pak më jashtë zonës suaj të rehatisë, duke vendosur një objektiv kohor, si: “Do të vazhdoj deri në fund të kësaj kënge”.

4. Merr proteina tuaj nga ushqimi
“Gatuaj për veten tënde dhe hani mënyrën se si stër-stër gjyshërit tuaj të mëdhenj, kanë ngrënë, dhe ju do të jetoni një jetë të gjatë”.Image result for elders fitness

5. Jini realist
Fleksibiliteti, qarkullimi dhe lëvizja janë gjërat që përkeqësohen kur të rriteni. Bëni një listë të lëvizjeve thelbësore që mund të bëni akoma – duke u përkulur poshtë për të prekur gishtat e këmbës tuaj dhe nëse nuk mund të arrini gishtat, vëri duart në bel dhe përkuluni nga njëra anë në tjetrën. Dhe përsëritini këto ushtrime sepse duke përsëritur i shihni dallimet.

6. Çdokush, çdo moshë, mund të jetë fit
“Ndonjëherë, kur njerëzit e kryejnë klasën time, ata harrojnë se kanë ardhur me një shkop të ecjes dhe ata duhet të kthehen për të. Kjo ndodh shumë. “

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM