Arkeologët gjejnë një figurë 1800 vjeçare të penisit të vizatuar në një mur

2:02 pm 04.03.19

Archaeologists Find 1,800-Year-Old Wall Carving Of A Penis

Studiuesit e historisë kanë gjetur një gdhendje prej 1800 mijëvjeçarësh që duket sikur organi gjenital i mashkullit, duke treguar se me të vërtetë, disa gjëra nuk ndryshojnë kurrë.

Arkeologët nga Universiteti i Newcastle dhe Anglia Historike zbuluan një numër të gdhendjeve në një gurore pranë Murit të Hadrianit, Cumbria, që besohet të jetë bërë nga robërit romak në vitin 207AD. Sipas Historic England, falusi është një simbol romak për ‘fat të mirë’.

A number of ancient carvings have been found. Credit: Jon Allison, Newcastle University

Gjithashtu ekipi gjithashtu gjeti një numër të madh të zbukurimeve të tjera, duke përfshirë një mbishkrim në të cilin thuhej: “APRO ET MAXIMO CONSVLIBVS OFICINA MERCATI”, në lidhje me konsullatën e Aper dhe Maximus dhe një bust romak.

Mbishkrimet ndihmojnë t’u japin historianëve një pasqyrë në jetën e ushtarëve romakë, të cilët rezulton se ishin shumë të ngjashëm me shumë njerëz sot./UrbanFm/

 

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM