Ambasada britanike e kënaqur me zhvillimin e zgjedhjeve

3:42 pm 13.06.17

 

Ambasada britanik në Kosovë është shprehur e kënaqur me ecurinë e mbajtjes së zgjedhjeve në Kosovë, të cilat, sipas kësaj ambasade, u zhvilluan në mënyrë shumë paqësore.

“Ne e mirëpresim raportin preliminar të Misionit Vëzhgues të BE-së dhe konkluzionet e tij. Një demokraci e fortë dhe një sistem i shëndoshë zgjedhor është jetik për përparimin e Kosovës. Jemi të kënaqur që zgjedhjet u zhvilluan në një mënyrë shumë paqësore dhe se shumica e qytetarëve të Kosovës ishin në gjendje të shprehnin vullnetin e tyre demokratik përmes votës. Gjithashtu, përgëzojmë shoqërinë civile për rolin e saj të rëndësishëm në vëzhgimin e zgjedhjeve.”, thuhet në komunikatën e lëshuar nga ambasada e Britanisë së Madhe, transmeton gazeta Zëri.

Përvec kësaj, ambasada ka përmendur edhe disa nga parregullsitë gjatë zgjedhjeve, duke përfshirë frikësimin e votuesve serbë të Kosovës, votimin jashtë Kosovës si dhe listat e pasakta të votuesve.

“Shpresojmë që autoritetet e Kosovës do të ndërmarrin veprime ndaj atyre që janë përfshirë në frikësime apo keqpërdorime zgjedhore dhe të punojnë pa humbur kohë për të adresuar dobësitë e identifikuara në sistemin zgjedhor.”

 

 

URBAN Electro

URBAN Funk

URBAN FM